***** Een 5 sterren loterij ervaring.

Duration
2 jaar Partnership

Tools
Interactie Design Visueel Design UX Onderzoek

De uitdaging voor de Nederlandse Loterij was simpel. Maak een 5-sterren ervaring van de op dat moment met 2-sterren beoordeelde apps. Kom erachter wat gebruikers willen en geef ze dat ook. 

 

Om de klant goed te leren kennen hebben we ons ingeleefd in de motivaties en behoeftes van alle loterijspelers. Door het afnemen van interviews, visualiseren van customer journeys en het uitvoeren van user tests, ontdekten we wat de doelgroep nou echt belangrijk vond. Uiteindelijk hebben we deze inzichten samengevat in 4 merkspecifieke omgevingen.

Direct het resultaat zien? Download the Eurojackpot – or Lotto app in de App Store of Google Play Store.

Een interactie visie.

De basis voor deze vier apps lag in ons design-system die het mogelijk maakte om nieuwe interacties, bevindingen en iteraties makkelijk van het ene merk naar het andere merk te verplaatsen. Hierdoor zorgden we voor consistentie in de interacties terwijl we ook ruimte boden voor de verschillende merkervaringen.  

Digitaal jouw droom najagen.

Ons onderzoek toonde aan dat de kern van onze app het voor gebruikers mogelijk moest maken om hun droom na te jagen. Het daagde ons uit om een flow te ontwerpen die zich op conversie richt en ondertussen ruimte laat voor personalisatie en bijgeloof. Traditioneel worden loten in de winkel gekocht, dit is nu even makkelijk online; Kies jouw geluksnummers, betaal digitaal, en check of de uitslag direct na de trekking.

All your lottery tickets in one place.

Next we found that a lot of users gathered their physical tickets in one place. The app allows you to go one step further. Whether you have a subscription, buy your lottery tickets in the store or in the app, all your lottery tickets are collected in the main area of the app: My tickets.

Om te innoveren hebben we veel onderzoek uitgevoerd met gebruikers om hun onderliggende behoeftes en motivaties te begrijpen. Dit heeft de basis gelegd voor de nieuwe app.

— Katja van Luipen Nederlandse Loterij

Service Design als basis voor de apps.

Van links naar rechts: 1. Contextmapping boekjes (dagboeken) die gebruikt worden om gedrag en behoeftes beter te begrijpen. 2. Customer journey mapping met het team. 3. Vertalen van de journey in een backlog voor de apps door middel van storymapping. 4. Testen van essentiële interacties in een design sprint.

Jouw ticket als symbool voor de Jackpot.

Een ander hoofd inzicht was de waarde van een fysiek ticket. Het ticket met jouw gelukscijfers symboliseert de Jackpot. Dat is waarom we de tickets lekker groot en opvallend hebben gemaakt, om zo op een normaal ticket te lijken. Dit is het ticket naar jouw droom.

Essentiële features voor de retail speler.

De app heeft ook waarde voor de spelers die hun loterijtickets in de winkel kopen. Met de ingebouwde scanfunctie kun je met een klik controleren of je een prijs hebt gewonnen, en je kunt al je tickets op een plek bewaren. Connecting the online- and offline experience, convenient!

Er komt nog meer.

We houden je op de hoogte aangezien er binnenkort nog 2 apps worden gelanceerd, en we zijn data aan het verzamelen om onze voortgang te laten zien. Ook hebben we nog veel onvervulde inzichten. We blijven druk bezig met het verbeteren van de apps en we jagen de 5-sterren droom na.

Ready to boost your app rating? Say hi!

The tools

Een Design Sprint over wijn én duurzaamheid.

Een landelijk herontwerp voor vergunningsaanvragen.

Vanuit empathie wanbetalers helpen orde op zaken te stellen.

De prijsvechtersmarkt te lijf met unieke lease-proposities.

Van stress in apotheken naar een goed gesprek .

Het transformeren van een Portugese telecomprovider.

Hoe een internationale bank Service Design omarmt?!

Het studentenleven zo in je broekzak.

A brand new app for Eurojackpot.