Remote design services

Jouw organisatie op afstand verbeteren.

Neem contact op

Ben jij klaar voor de nieuwe realiteit?

In onze snel veranderende wereld is het belangrijk dat we processen en proposities herontwerpen, nieuwe dingen proberen, erachter komen wat wel en niet werkt, daar van leren en onszelf constant verbeteren. Onze ‘remote design services’ zijn ervoor gemaakt om organisaties beter en flexibeler te maken. 

We zien daarom drie belangrijke uitdagingen:

 1. Herijken van de strategie: inzicht krijgen in de verschillende scenario’s en nieuwe (digitale) proposities ontwikkelen;
 2. Executie op afstand: houd je organisatie draaiende op afstand en gebruik design om kosten te besparen;
 3. Slim, opnieuw organiseren: zorg ervoor dat je werknemers betrokken blijven en vind je Employee Experience en bedrijfscultuur opnieuw uit.

Meer weten? Leer Hoe design jouw organisatie kan helpen in crisistijd.

Remote design services

Door het coronavirus werken we vrijwel allemaal vanaf thuis. Gelukkig is werken op afstand niets nieuws – bij Koos hebben we al vaak samengewerkt met klanten bij internationale projecten. 

Er zijn dus al vele mogelijkheden voor het werken op afstand, zoals interviews, presentaties, workshops en trainingen. Het zijn lastige tijden, maar we willen jou en je team graag helpen om de organisatie zo goed mogelijk draaiende te houden. 

Onderzoek op afstand

Onderzoek doen op afstand is een veelgebruikte en krachtige tool die waardevolle resultaten levert. Daarnaast is het mogelijk om direct live interviews, groepssessies of tests binnen de organisatie te streamen. 

 • Online foto- en video opdrachten (zoals dagboeken of whatsapp) om inzichten te genereren; 
 • Online video chat tools (zoals Skype en Google Hangouts ) om interviews af te nemen bij deelnemers; 
 • Online vergaderruimtes (zoals Whereby of Zoom) voor groepssessies; 
 • Online tools om een scherm mee te delen (zoals Skype of YouTube) om user tests af te nemen en te delen. 

Workshops op afstand

We faciliteren energieke sessies voor zowel grote als kleine groepen om op afstand samen te blijven werken. We verzorgen veel activiteiten die vallen onder het designproces, van brainstormen, clusteren, visualisatie en prioritering tot het uitwerken van de Customer Journey of het ontwikkelen van een waardepropositie. Dit doen we door middel van:

 • Online vergaderruimtes (zoals Whereby of Zoom) als basis voor het ‘face to face’ contact, in een enkele of meerdere ruimtes; 
 • Online tools voor samenwerking (zoals MIRO) voor journey mapping, analyse, clusteren and prioritering;
 • Online documenten (bijvoorbeeld Google Apps) om samen te werken in spreadsheets, presentaties of tekstdocumenten. 

Design sprints op afstand

Niet denken, maar doen. Design sprints zijn ideaal om de belangrijkste problemen te identificeren, oplossingen te genereren en aannames te testen en valideren. En het beste is dat je ze volledig op afstand kunt uitvoeren!

 • Een combinatie van online vergaderruimtes en online tools om samen te werken, net zoals gewone workshops op afstand;
 • Online prototyping tools (such as Marvel & Sketch) maken het mogelijk om prototypes te testen en aannames te valideren. 

Project en stakeholder organisatie 

Het zal je verbazen hoe makkelijk het is om een team op afstand te creëren en energie te geven. Het draait allemaal om routines en het moreel hoog houden. 

 • Samenwerken en plannen op afstand (met Slack, Trello, Microsoft Teams, …)

Remote service design training

Koos biedt diverse service design trainingen, die allemaal online te volgen zijn. Of je nu op zoek bent naar een basis training, verdieping zoekt binnen een bepaald onderwerp, of coaching op een project zoekt, wij bieden voor elk wat wils. 

Voor individuen:

Voor je organisatie:

Wil je weten wat design op afstand voor jouw organisatie kan betekenen?