Business Playbooks

Business Transformatie gaat om meer dan het digitaliseren van huidige processen. Het gaat om het transformeren van de manier waarop je organisatie innovatie en de dagelijkse business benadert. Het gaat om de manier waarop je werkt. Het vereist een nieuwe en sterke manier van werken over de hele linie, door het combineren van de goede elementen van design, agile en het start-up denken. Door het stroomlijnen van je werkwijze maak je het gehele proces efficiënter, waardoor je meer tijd over hebt om, bijvoorbeeld, aan je customer experience te werken.

Playbooks zijn niet een doel op zichzelf. Het is een versneller om zo echte business doelen te halen, zoals leider zijn in customer experience nog een hoger doel.

— Jules Prick Koos Service Design

Wanneer is een Business Playbook nuttig?

Een Business Playbook is voor bijna elk type organisatie nuttig. Het biedt een verzameling van alle tactieken en methodes, die samen de rollen en verantwoordelijkheden binnen jouw team of organisatie vormen. Alle essentiële informatie staat op één plek, wat het een stuk makkelijker maakt.

In veel organisaties zijn protocollen, procedures en andere informatie verspreid over diverse plekken, waardoor de zoektocht naar deze informatie rommelig en tijdrovend kan zijn. Dit zorgt onder andere voor frustratie en onnodige kosten. Herkenbaar? Een Business Playbook biedt uitkomst!

Je medewerkers en teamleden zullen oude en nieuwe informatie sneller kunnen vinden, wat zorgt voor efficiëntere processen. Playbooks helpen ook bij organisaties die graag zelforganiserend willen zijn; individuele teams kunnen alles wat ze nodig hebben vinden in een Playbook. Bovendien kunnen ook nieuwe werknemers beter en sneller ingewerkt worden. Verder, als je een business transformatie doorgaat, worden er vaak veel nieuwe service design elementen toegevoegd aan je organisatie. Een Playbook geeft jouw werknemers dan een strategische en praktische begeleiding, zodat ze zelf verder kunnen innoveren.

Bij Koos helpen wij jou om deze business playbooks te ontwikkelen en te implementeren, als onderdeel van jouw business transformatie.

Wil jij efficiënter worden door een Business Playbook?

Touchpoint Strategie

Contextmapping

Visueel Design

Need-based Persona’s

Employee Experience

Morfologische Psychologie

Service Blueprint

UX Onderzoek

Waardepropositie

Interactie Design