
Design Sprint
De kracht van een Design Sprint
Het combineren van expertise is essentieel in snel resultaat behalen. We hebben dus de inhoudelijke expertise van jouw bedrijf nodig, de prototype-skills van onze UX-designer en een strak schema, ondersteund door onze service designer nodig om op dreef te komen. Deze combinatie garandeert een leuke en productieve week.

In 5 dagen doorlopen we 5 stappen:
-
-
- Definieer het probleem
- Genereer ideeën en benchmark
- Maak prototypes
- Test met gebruikers
- Leer en itereer
-
Samen gaan we:
- de meest risicovolle aannames in het concept ontdekken;
- van het beste idee een prototype maken;
- zowel A als B testen met je de doelgroep.
Design Sprint: een bewezen methode
De tijdsdruk zorgt voor snelle beslissingen en een doen-mentaliteit. De dag van de user test is het ultieme moment voor de klant om zijn mening te geven. Geen beslissingen meer die worden gemaakt op basis van de mening van de persoon in de ruimte met de hoogste functie. Een prototype is de perfecte tool om de stem van de klant in jouw organisatie te laten horen.
We hebben meer dan 80 design sprints gedaan in allerlei sectoren, altijd aangepast aan de gestelde uitdaging en de bijbehorende behoeftes.
Wanneer gebruik je een Design Sprint?
Ben je bezig met een innovatie die een grote impact heeft op je klant? Of ben je van plan een grote investering te doen in een bepaalde feature of innovatie? Op dat soort momenten is het wijs om een Design Sprint in te zetten. Binnen 1 week is het duidelijk of je je idee moet doorzetten of dat je het beter kunt veranderen.
Wij zien de Design Sprint echt als brug tussen Service Design en UX Design. We testen immers de concepten die uit de gewenste customer journey (service design) voorkomen. Na de Sprint wordt duidelijk welke ideeën een investering waard zijn, en hoe de roadmap er vervolgens uit zou moeten zien. Vanaf dat moment start het UX Design.
Tijdens het UX Design zorgen we ervoor dat we trouw blijven aan onze gebruikersinzichten, en hierbij helpt het Touchpoint Strategie Canvas. Dit verbindt ons eerdere inzicht in de behoeftes met de gebruikerservaring die ontworpen wordt.